Atelier de Roos biedt creatieve/ kunstzinnige dagbesteding aan voor mensen met NAH, mensen met een burn-out, mensen met een depressie en mensen met andere psychische klachten. Voorwaarde is dat je graag op een creatieve en kunstzinnige manier bezig wilt zijn.

De dagbesteding vindt plaats op de dinsdag van 9.00 – 16.00 uur.

Atelier de Roos is mijn eigen atelier waar ik op de andere dagen van de week aan mijn kunst werk en lesgeef.

Je kunt kiezen uit de volgende activiteiten:

Boetseren en keramiek, werken in speksteen, mozaieken, tekenen en schilderen.

De dag is ingedeeld in tijdsvakken waarin het creatief/ kunstzinnig bezig zijn en pauzes elkaar regelmatig afwisselen. Er is altijd tijd en ruimte voor een praatje en natuurlijk kunnen de pauzes op ieders behoefte worden aangepast.

Mijn atelier is een rustige, veilige plek, omgeven door groen, gelegen in het buitengebied van Wintelre. Je kan hier heerlijk tot rust komen. Bij mooi weer kan er gebruik gemaakt worden van de tuin om even te rusten of te wandelen.

Ik hecht veel waarde aan een rustige sfeer. De groep blijft daarom klein, met maximaal vier deelnemers.

We starten de dag gezamenlijk met koffie/ thee en sluiten de dag gezamenlijk af.

Iedereen begeleid ik persoonlijk en ik stem de begeleiding af op ieders zorg- en leerbehoefte.

Ik vind het inspirerend.

Als ik bij Antoinette ben en we mediteren voor dat we beginnen, brengt mij dat heel veel rust. Zo kan ik echt in alle rust mijn werkstuk maken. Antoinette is inspirerend, en geduldig. Ze denkt met je mee als je er niet uit komt of niet weet wat je moet maken.

Al met al is het een heerlijke ruimte om er te werken. Ik ga er met plezier naar toe en ga ontspannen en blij naar huis.   (Cursist keramiekcursus) 

Tijdens het kunstzinnig werken ontwikkel je jezelf creatief op je eigen niveau en tempo. Niets moet, alles mag en alles wat je maakt is goed en mag er zijn.

Jezelf creatief ontwikkelen betekent ook altijd persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je een gevoel van zingeving en plezier wanneer tijdens het werken hoofd, hart en handen met elkaar in balans zijn. Kunstzinnig bezig zijn, werkt helend door op ziel en geest en zelfs op het lichaam.

Spreekt dit je aan, kom dan eens kijken. Wanneer je na een goed gesprek, enthousiast bent geworden, kom je de eerste keer vrijblijvend een keer meedraaien. Als het je goed bevalt, maken we hierna definitieve afspraken.

Het zorgatelier kan betaald worden vanuit een pgb of met eigen middelen.