Abstractere werken gebaseerd op universele thema's.

uit 2013 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Tempel van de vrede

2022

Tempel van albast op een trapvormig onderstel van marmer en keramiek.

Begin

2021

Dit beeld gaat over geworteld zijn in de aarde onder begeleiding van de hemel, rusten en groeien in eigen tempo in moeders buik en de reis van het leven. De witte vorm staat los op de zwarte houder. Deze kan eraf gepakt en vastgehouden worden. Het voelen en het vasthouden van de vorm kunnen bijdragen aan het ervaren van een gevoel van geborgenheid. De vorm zelf, de structuur, het gewicht en het formaat helpen om uit je hoofd te gaan en in het nu aanwezig te zijn. Aanwezig zijn in het nu, geeft rust in het hoofd en in het lichaam. In de stilte tijdens meditatie of gebed ervaar ik de verbinding met de natuur, met God en met mijn ziel. Dan ervaar ik balans, kom ik in contact met het zijn. Mijn huidige beelden ontstaan intuitief vanuit dit contact en wat er diep in mij leeft. Ik werk hierbij altijd in stilte.

Drie - eenheid

2021

Porselein, Krachtig geworteld in de aarde en met takken die oprijzen naar de hemel is de boom voor mij een verbinder tussen hemel en aarde. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In de natuur is alles altijd enkel zichzelf, zuiver, puur en goed. Die zuiverheid  en puurheid heeft voor mij veel te maken met de hemel. In de boompjes staat de witte ongeglazuurde porseleinklei hier symbool voor. De aarde waarin de bomen wortelen, wordt verbeeld door de zwart geglazuurde porseleinen ondergrond. 

Boom in zwarte aarde

2021

Porselein, Krachtig geworteld in de aarde en met takken die oprijzen naar de hemel is de boom voor mij een verbinder tussen hemel en aarde. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In de natuur is alles altijd enkel zichzelf, zuiver, puur en goed. Die zuiverheid  en puurheid heeft voor mij veel te maken met de hemel. In de boompjes staat de witte ongeglazuurde porseleinklei hier symbool voor. De aarde waarin hij wortelt wordt verbeeld door de zwart geglazuurde porseleinen ondergrond. 

Bos

2021

Porselein, Krachtig geworteld in de aarde en met takken die oprijzen naar de hemel is de boom voor mij een verbinder tussen hemel en aarde. Letterlijk, maar ook figuurlijk. In de natuur is alles altijd enkel zichzelf, zuiver, puur en goed. Die zuiverheid  en puurheid heeft voor mij veel te maken met de hemel. In de boompjes staat de witte ongeglazuurde porseleinklei hier symbool voor. De aarde waarin de bomen wortelen, wordt verbeeld door de zwart geglazuurde porseleinen ondergrond. 

Kleine

2021

De beelden Together 1 en Together 2 spreken veel mensen aan, ze zijn aaibaar en nodigen erg uit tot voelen. Men is geintrigeerd door de zachte ronde vormen en de zuivere uitstraling. Daarnaast spreekt de thematiek van het voor geboortelijke erg aan. Omdat beide beelden niet te koop zijn, besloot ik voor de verkoop diverse kleine “Together”  vormen te maken. Deze zijn per stuk te koop voor € 225,-. Deze kleine vormen zijn gemaakt van gietporselein en komen alle negen uit dezelfde mal. De vormen zijn op verschillende temperaturen gestookt, op 1050, 1150 en 1250 graden Celsius. Dit verklaart de verschillen in grootte en teint. Naast de handzame maat nodigen deze verschillen ook uit tot voelen omdat zij behalve zichtbaar ook voelbaar zijn in gewicht, temperatuur en textuur.

Together 1050

2021

De beelden Together 1 en Together 2 spreken veel mensen aan, ze zijn aaibaar en nodigen erg uit tot voelen. Men is geintrigeerd door de zachte ronde vormen en de zuivere uitstraling. Daarnaast spreekt de thematiek van het voor geboortelijke erg aan. Omdat beide beelden niet te koop zijn, besloot ik voor de verkoop diverse kleine “Together”  vormen te maken. Deze zijn per stuk te koop voor € 225,-. Deze kleine vormen zijn gemaakt van gietporselein en komen alle negen uit dezelfde mal. De vormen zijn op verschillende temperaturen gestookt, op 1050, 1150 en 1250 graden Celsius. Dit verklaart de verschillen in grootte en teint. Deze vorm is gestookt op 1050 graden, de temperatuur voor geglazuurd aardewerk.

Together 1150

2021

De beelden Together 1 en Together 2 spreken veel mensen aan, ze zijn aaibaar en nodigen erg uit tot voelen. Men is geintrigeerd door de zachte ronde vormen en de zuivere uitstraling. Daarnaast spreekt de thematiek van het voor geboortelijke erg aan. Omdat beide beelden niet te koop zijn, besloot ik voor de verkoop diverse kleine “Together”  vormen te maken. Deze zijn per stuk te koop voor € 225,-. Deze kleine vormen zijn gemaakt van gietporselein en komen alle negen uit dezelfde mal. De vormen zijn op verschillende temperaturen gestookt, op 1050, 1150 en 1250 graden Celsius. Dit verklaart de verschillen in grootte en teint. Deze vorm is gestookt op 1150 graden Celsius.   

Together 1240

2021

De beelden Together 1 en Together 2 spreken veel mensen aan, ze zijn aaibaar en nodigen erg uit tot voelen. Men is geintrigeerd door de zachte ronde vormen en de zuivere uitstraling. Daarnaast spreekt de thematiek van het voor geboortelijke erg aan. Omdat beide beelden niet te koop zijn, besloot ik voor de verkoop diverse kleine “Together”  vormen te maken. Deze zijn per stuk te koop voor € 225,-. Deze kleine vormen zijn gemaakt van gietporselein en komen alle negen uit dezelfde mal. De vormen zijn op verschillende temperaturen gestookt, op 1050, 1150 en 1240 graden Celsius. Dit verklaart de verschillen in grootte en teint. Deze vorm is gestookt op 1240 graden Celsius. 

Together 1

2020

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.  Steengoed, geglazuurd. 

Together 2

2021

Wat begon als een vervolg op het werk "Aarde" resulteerde in twee verschillende embryo's die samen één vorm zijn. Elkaar eerder verloren, heb ik ze in dit kunstwerk bij elkaar gebracht. Dit is het tweede werk in deze serie. Nu gemaakt van porselein, zuiver wit gebakken, niet geglazuurd.  Gebaseerd op het moeten missen van een broer of zus die slechts 1 jaar ouder bedoeld was te zijn. Ook wat we voorgeboortelijk meemaken heeft impact op hoe en wie wij zijn.   

Vleugel

2017

Vleugel op sokkel, zwart serpentijn en eikenhout

Tempeltje blauw/wit

2020

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum. Mooi om een kaarsje of wierook in te branden.

Tempeltje goud/ brons

2021

Tempeltje, handmatig opgebouwd, unicum.  Mooi om een kaarsje of wierook in te branden. 

Schetsontwerp omgekomen vluchtelingen

2021

Naar aanleiding van een oproep tot het maken van een schetsontwerp voor omgekomen vluchtelingen op zee, heb ik dit ontwerp gemaakt: Op een lage vierkante sokkel van cortenstaal ligt een bronzen zee met in het midden een lege boot. Op een punt van de boot staat een klein goudkleurig hemelbootje. In de bronzen zee zijn handafdrukken te zien. Deze handafdrukken zijn in het toekomstig monument afkomstig van asielzoekers in Nederland die onderweg mensen hebben verloren. Als teken ter herdenking drukken zij straks in de nog natte klei een hand. Hierin kunnen zij nog een naam, woord of teken schrijven ter herdenking... In de sokkel is rondom de volgende tekst aangebracht:  Als water ben ik uitgegoten, mijn gebeente valt uiteen, mijn hart is als was, het smelt in mijn lijf. ( Psalm 22:15)  I am poured out like water, and all my bones are disjointed; my heart is like wax, melting within me.  

Aarde

2019

Na het thema "innerlijke bevrijding", ontstaat er nu werk rondom stilte, balans en verbinding. Een witte aarde, zuiver en puur. De hemel is volledig geintegreerd. Er is sprake van de hemel op aarde.

Hemel en aarde 1

2019

Hemel en aarde

2020

Hemel en aarde, met elkaar in balans. Speksteen en hout.

Graal

2018

Grote beker met brons gouden glazuur. Binnenin vanaf de bodem tot onder het midden is een rood glazuur aangebracht. 

Ster

2017

Keramische ster bestaande uit 5 losse sterpunten.

Bedje 2 kleuren

2013

Klein bedje met rozendekentje dat mij herinnert aan het veilige kinderbed van vroeger. Herinnering aan liefde, warmte en veiligheid.

Bedje wit

2013

Klein bedje met rozendekentje dat mij herinnert aan het veilige kinderbed van vroeger. Herinnering aan liefde, warmte en veiligheid.