• Zorg Atelier De Roos

  28 november 2022

  Sinds oktober 2021, nu een jaar geleden ben ik gestart met Zorgatelier De Roos.

  Een zorgatelier voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, psychische klachten zoals depressie en angst, burn-out en eenzaamheid. De leeftijd is variabel, iedereen vanaf 18 jaar die gebaat is bij het zorgatelier is welkom. 

  In het zorgatelier gaan mensen aan de slag met kunstzinnige activiteiten zoals boetseren, beeldhouwen in speksteen, tekenen en schilderen. Op eigen niveau wordt er volwaardig gewerkt. Thema en techniek kiezen we samen. 

  Wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat er een kunstzinnige ontwikkeling op gang kan komen. En dat kan altijd! Het maakt niet uit welke vaardigheden je al hebt. Een open houding naar het ceatief/ kunstzinnig werken is genoeg. Van daaruit wordt er een start gemaakt met een werkstuk in een techniek naar keuze.

  Wanneer een werkstuk is afgerond, kijken we ernaar en praten we er over. Hoe was het om het te maken? Waar ben je erg tevreden over? Hoe zullen we nu verder gaan? Wat is er nu passend voor jou? Natuurlijk kijken en praten we er tussendoor ook samen naar en ook naar elkaars werk. Verder betrek ik ook het werk van beeldend kunstenaars bij wat de deelnemers maken. Wie houdt zich in de kunstwereld ook met dat thema en/

  Lees meer >> | 308 keer bekeken

 • Persoonlijke coaching in atelier, kunstzinnig en dynamisch

  19 april 2021

  Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar. Mijn vrije werk toont naast mijn kunstzinnige ontwikkeling ook mijn persoonlijke ontwikkeling. Het vormgeven aan mijn innerlijk heeft mij enorm geholpen om als mens te groeien. Het op creatieve wijze uiten van jezelf, draagt bij aan je gevoel van welzijn en daarmee ook aan je gezondheid.  

  Wanneer het leven soms moeilijk is omdat je bijvoorbeeld te maken hebt met rouw, angst, somberheid of een burn - out, dan helpt het enorm om hier over te tekenen of te boetseren. Het helpt als je vorm geeft aan wat er speelt. Ook als je daar al heel lang last van hebt.

  Als je bij mij in mijn atelier komt voor coaching zullen we praten over wat er speelt, maar ik zal je ook uitnodigen er iets bij te maken op papier of in klei, wanneer je dat wilt. Niets moet en er is geen vast protocol. Ik coach je met oprechte aandacht vanuit mijn ervaring en met liefde. Alles mag op jouw eigen tempo.

  Bij het maken is het niet belangrijk of je bijvoorbeeld goed kan tekenen, schrijven of boetseren. Het gaat erom dat je ervaart dat er tijd en ruimte is voor jou. Dat alleen helpt al omdat je voelt dat jij ertoe doet. En als je dan gaat boetseren of schilderen dan kan er iets ontstaan, iets dat voorkomt uit jouw hart en dat jou iets te vertellen heeft.

  Ben je benieuwd naar meer, wil je het zelf ervaren of wil je graag wat meer weten over wat de coaching inhoudt? Kijk dan eens verder op mijn website: https://bit.ly/2QeJtwl

  En heb je vragen, bel of mail mij: https://bit.ly/3x7NK5l

  Lees meer >> | 698 keer bekeken

 • Unieke Urnen van keramiek

  10 november 2020

  In opdracht maak ik graag unieke urnen van keramiek, geheel met de hand opgebouwd.

  Wanneer u op zoek bent naar een mooie en passende urn voor uw overleden dierbare en u vindt het moeilijk om deze te vinden in het enorm grote aanbod, dan kan het fijn zijn, hier over te praten met een professional die in uw verhaal uw wensen ontdekt. Iemand die aan de hand van uw verhaal een passende urn voor u kan maken. Zo iemand wil ik graag voor u zijn.

  Naar aanleiding van uw verhaal omtrent uw overleden dierbare en uw wensen omtrent de urn voor hem of haar, maak ik voor u een passende vorm. Een vorm die ik afstem op wat u mooi vindt, maar ook op wat past bij de mens die overleden is. Ook de kleur en eventuele decoratie of tekst stem ik af op wat past. Wanneer u wilt is het ook mogelijk om zelf een bijdrage te leveren door bv iets in of op de urn te schrijven of te tekenen. En natuurlijk kan ik ook een of meerdere kleine urnen maken die al dan niet bij elkaar passen. Er is veel mogelijk.

  Wanneer u dit aanspreekt, bent u van harte welkom in mijn atelier om eens kennis te komen maken. Ik laat u met plezier mijn werk zien en informeer u graag persoonlijk.

  Verder is mijn werkwijze als volgt. Na een eerste gesprek waarin we uw wensen bespreken omtrent de urn, maak ik eerst een ontwerp dat ik vooraf aan u laat zien. Zo kunnen er indien nodig nog wijzigingen worden aangebracht. Na goedkeuring, maak ik de urn voor u in klei. Wanneer de urn is opgebouwd, kunt u er nog een bijdrage aan leveren door er iets in of op te schrijven of te tekenen als u dit wenst. Na het drogen wordt de urn gestookt op 950 graden C. Hierna glazuur ik de urn in de gewenste kleuren en wordt hij voor de tweede keer gestookt op 1040 graden C voor aardewerk en 1250 graden C voor steengoed.

  Bij elkaar kunt u binnen 4 tot 6 weken na opdrachtverstrekking de urn bij mij op komen halen.

  Spreekt dit u aan en wilt u graag wat meer informatie? Bel of mail mij gerust voor meer informatie of kijk op: https://bit.ly/32vGVNh

  Ik help u graag!

  Lees meer >> | 770 keer bekeken

 • Workshop Keramiek

  2 november 2020

  Voor mensen die het leuk vinden om eens met klei te werken, maar niet meteen les willen volgen in cursusverband, organiseer ik ook korte workhops keramiek.

  Een korte workshop keramiek verzorg ik op aanvraag. Erg leuk om met een vriend of vriendin te doen. Maar ook leuk als familie uitje.

  De workshop duurt 2,5 uur op een nader te bepalen dagdeel. Het is zowel overdag als 's avonds mogelijk en ook op de zaterdagmiddag.

  Tijdens de workshop keramiek laat ik je verschillende kleitechnieken zien waar je vervolgens naar keuze mee aan de slag kunt gaan. Op het einde heb je een paar leuke resultaten gemaakt. Je mag deze mee naar huis nemen, maar je kunt ze ook door mij nog laten bakken en glazuren. Dan kom je de werkstukjes een andere keer ophalen.

   

   

  Lees meer >> | 802 keer bekeken

 • Sterrenhemel

  1 november 2017

  Allerzielen 2017:

  Het was weer een mooie en geslaagde avond. Een sfeervolle belevingsroute op begraafplaats Zoomstede te Bergen op Zoom, afgelopen zondag 30 oktober.

  Samen met de bezoekers ontstond er een bijzondere sterrenhemel. Mijn keramische ster, bestaande uit vijf losse sterpunten, vormde de basis. Hieromheen hingen de bezoekers hun zelfgemaakte ster op. Een ster van messingdraad versierd met kralen en/

  Lees meer >> | 1364 keer bekeken

 • Ster

  16 oktober 2017

  Vandaag weer hard gewerkt aan de sterpunten voor Allerzielen op zondag 29 oktober in Bergen op Zoom. Het wordt weer een mooi kunstproject. Rondom, op of boven mijn ster leggen de bezoekers een eigen ster ter herdenking aan een dierbare. Deze ster mogen ze onder mijn begeleiding maken van messingdraad en kralen. Samen maken we zo een sterrenhemel.

  Lees meer >> | 1285 keer bekeken

 • Open dagen in mijn atelier

  29 september 2017

  Druk bezig alles klaar te zetten voor de open dagen dit weekend. Eigen werk, diverse schalen en schaaltjes van mijn hand en werk van cursisten. Het wordt een erg mooie expositie.

  Ik hoop op veel bezoekers en belangstellenden.

  Mijn nieuwste beeld "Believe" heeft een centrale plek gekregen. Pas sinds maandag uit de oven, nog geen week oud!

  Lees meer >> | 1150 keer bekeken

 • Blij met alle stemmen

  13 september 2016

  Ik ben erg blij met alle stemmen die tot nu toe zijn uitgebracht op "Aleppo". Maar er zijn echt heel veel stemmen nodig om het tot 1 van de 4 publiekswinnaars te maken.

  Wanneer je ook wilt dat we met een open hart blijven kijken naar mensen in nood door oorlog en geweld, breng dan je stem uit. Mocht je dit nog niet gedaan hebben.

  Lees meer >> | 1592 keer bekeken

 • Genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs 2016

  1 september 2016

  Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op mijn beeld "Aleppo", dat genomineerd is voor de Van Lanschot Kunstprijs 2016.

  Ga hiervoor naar: https://www.vanlanschot.nl/kunstprijs-2016-antoinette-donkers-dekker

  en breng je stem uit.

  Waarom stemmen?

  Omdat je net als ik iets

  Lees meer >> | 1363 keer bekeken